Veel gestelde vragen

 1. Wat is een promotiecode?

  Een promotiecode (ook wel: kortingscode, actiecode, kortingscoupon, couponcode of vouchercode) is een code, die je bij het afrekenen bij een webshop in kunt voeren om zo extra korting te ontvangen over je aankoop. Let er altijd goed op wat de exacte voorwaarden zijn van de promotiecode. Vaak geldt een promotiecode namelijk vanaf een minimum bestelbedrag. Een promotiecode kan recht geven op een bepaald kortingsbedrag, een kortingspercentage, gratis verzending van je artikelen of een gratis product.

 2. Waar kan ik een promotiecode vinden?

  De redacteuren van Promotiecode.nl plaatsen dagelijks nieuwe en aantrekkelijke promotiecodes van de webshops waar wij mee samenwerken. Deze codes vind je op verschillende plekken op de onze website. Alle kortingscodes staan aangegeven onder het kopje ‘kortingscodes’. Maar onder de categorie ‘alle kortingen’ en ‘top 50’ vind je alle geldige promotiecodes. Wil je specifiek bestellen bij een bepaalde winkel? Surf dan naar de speciale pagina van de winkel en kijk of er momenteel een exclusieve kortingscode geldt.

 3. Hoe gebruik je een promotiecode bij de webshop?

  Stap 1: Vul je winkelmandje met alle items en ga naar het afrekenscherm
  Stap 2: Tijdens het afrekenen vind je een kortingscodeveld waar jij die speciale code in kunt vullen.
  Stap 3: Kopieer de promotiecode die je vindt op Promotiecode.nl en plak deze in het speciale vakje. Let er wel op dat je aan alle voorwaarden voldoet, anders werkt de code niet.
  Stap 4: Klik op toepassen, activeren of invoeren en je korting wordt automatisch doorgevoerd.

 4. Hoelang zijn promotiecodes geldig?

  Het verschilt per code hoelang deze geldig is. Soms is een code maar een dag geldig, maar het kan ook voorkomen dat een code een week, een maand of zelfs een jaar geldig is. Als wij een nieuwe kortingscode plaatsen dan zetten we hier altijd een einddatum bij zodat je weet tot hoelang je deze code nog kunt gebruiken.

 5. Wat voor soort kortingscodes zijn er?
  • Allereerst zijn er codes waarmee je een bepaald percentage korting ontvangt over het totale bedrag
  • Daarnaast zijn er ook codes die een percentage korting geven over één specifiek product
  • Ook kun je een vast bedrag over het totale bedrag ontvangen door een promotiecode te gebruiken
  • Tevens zijn er codes waardoor je een vast bedrag korting kunt krijgen over één specifiek product
  • Soms ontvang je met een kortingscode zelfs een gratis product
  • Ben je een nieuwe klant? Bij sommige webshops krijg je als nieuwe klant een eenmalige korting

 6. Waarom gebruiken webwinkels promotiecodes?

  Webwinkeliers willen graag hun webwinkel onder aandacht brengen bij de potentiële klant. Door het beschikbaar stellen van een promotiecode wordt het voor de klant natuurlijk nog aantrekkelijker om een aankoop te doen. Webwinkeliers hopen zo meer klanten te bereiken.

 7. Hoe vind ik mijn favoriete webwinkel terug?

  In de zoekbalk bovenaan de website kun je de naam van jouw favoriete webshop invullen. Een andere manier is de categoriepagina. In dit overzicht vind je alle webshops die wellicht het product verkopen waar jij naar op zoek bent.

 8. De kortingscode werkt niet. Wat nu?

  Altijd als onze redacteuren nieuwe promotiecodes, acties of aanbiedingen plaatsen dan controleren ze deze. Mocht een kortingscode niet blijken te werken dan adviseren je eerst om deze tips door te nemen:

  • Lees de voorwaarden van een actie of een promotiecode altijd goed door. Het kan zijn dat een code geldig is vanaf een minimum orderbedrag of dat je geen korting krijgt op een bepaald merk of een productcategorie.
  • Controleer altijd of je de code juist hebt gecontroleerd. Promotiecodes zijn altijd hoofdlettergevoelig en daarbij is het ook slim om te letten op spaties en streepjes.
  • Sommige codes zijn alleen geldig voor nieuwe klanten. Is jouw naam en/of adres al bekend bij de webshop? Dan kan het zomaar zijn dat de code helaas niet geldt.

  Indien dit niet het geval is dan kan het zijn dat de code helaas al is verlopen of dat er een fout is gemaakt. We stellen het op prijs als je ons hiervan op de hoogte stelt. We zullen dan dit zo snel mogelijk voor je proberen uit te zoeken.

 9. Ik zie een actie niet meer terug. Hoe kan dit?

  Waarschijnlijk komt dit doordat de actie niet meer geldig is. We raden je aan om voor de zekerheid te kijken bij de verlopen kortingen. Gelukkig verschijnen er dagelijks meer dan honderd nieuwe acties online, dus wellicht zit er wel een soortgelijke actie of aanbieding tussen waar jij blij van wordt.

 10. Wat moet ik doen als ik een probleem heb met een product dat ik met behulp van een promotiecode of via een aanbieding heb gekocht die op Promotiecode.nl stond?

  Wij staan los van de orders die je plaatst bij een webshop. Als je een probleem hebt met een bestelling of product van een van de aangesloten webshops dan raden we je aan om contact op te nemen met de klantenservice van de desbetreffende shop. Zij kunnen je vaak verder helpen. .

 11. Ik heb een aanbieding en een promotiecode gevonden. Hebben jullie daar iets aan?

  Ben je net als ons een echte koopjesjager en kom je tijdens het surfen een goede aanbieding of promotiecode tegen die wij nog niet hebben geplaatst. Dan waarderen wij het zeker als je contact met ons opneemt. Wellicht kunnen wij deze dan overnemen en op onze website plaatsen zodat ook andere online shoppers gebruik kunnen maken van dit leuke voordeel.

 12. Wat is Promotiecode.nl?

  Via Promotiecode.nl word je op de hoogte gehouden van alle aantrekkelijke acties, promotiecodes en aanbiedingen van alle aangesloten webshops. Door onze website goed in de gaten te houden, mis je geen enkel voordeel en kun je flink veel euro’s besparen op je bestelling